FYSIKA
Massagetherapie
Stacks Image 26
Stacks Image 54
Stacks Image 65
Voetreflexologie
Voetreflexologie
Voetreflexologie gaat uit van het principe dat zich op de voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met alle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Door prikkels op deze reflexgebieden op de voet elders reflexmatige reacties kunnen geven. Maar andersom betekent dit ook dat verstoringen in het lichaam tot uiting kunnen komen in de voeten.

In feite is dit een reflectie van het holistische principe dat alles met elkaar verbonden is. Een gezond lichaam werkt als een prachtig goed op elkaar afgestemd systeem. Het lichaam is dan in balans. Elk onderdeel functioneert optimaal in onderlinge afstemming met alle andere onderdelen. Dit evenwicht wordt in balans gehouden door een stelsel van klieren, organen en zenuwen. Bij een verstoring van een van deze onderdelen, wordt het systeem ontregeld en kan dat merkbaar worden in het hele lichaam.

Voetreflexologie is een therapie waarmee we via het geven van prikkels op de voeten het lichaam in zo optimaal mogelijk te laten functioneren. Reflexologie geeft een diepe ontspanning, kan blokkades in het zenuwstelsel oplossen, verbetert de doorbloeding en ondersteunt het natuurlijke evenwicht in het lichaam.

Mocht er een vraagstuk zijn dat buiten mijn expertise valt, zal ik u graag doorverwijzen naar een specialist op dat vlak.