FYSIKA
Bioresonantie
Stacks Image 26
Stacks Image 54


Bioresonantie

Bioresonantie is een moderne methode van behandeling om de balans van het lichaam te helpen herstellen. Het vindt zijn oorsprong in de klassieke Chinese acupunctuur, waarbij men energie (Qi) als de basis beschouwt van alles wat leeft. Kenmerkend voor deze energetische benadering zijn de begrippen als Yang en Yin, de 5 elementen (Vuur, Hout, Aarde, Metaal en Water) en de meridianen. Bij de diagnose en behandeling maken we dan ook gebruik van energie en de 5 elementen-leer.

Stacks Image 72

Bioresonantie is een natuurlijke en veilige manier om het lichaam de juiste signalen en prikkels te geven om het zelf-herstellend vermogen aan te spreken. Door middel van metingen met een meetstift en elektroden kan de weerstand worden bepaald op veel bij de Chinese acupunctuur bekende acupunctuurpunten. Het uitgangspunt is dat men de energie van organen en het functioneren van de organen op de acupunctuurpunten meet. Deze hebben een bepaalde elektrische weerstand die op de huid meetbaar is. Bij ziekte of verstoringen verandert deze huidweerstand op de bij het zieke orgaan behorende meetpunten.

Tijdens het consult wordt het gehele lichaam doorgemeten, inclusief alle organen, de energie en de weerstand. Ook wordt gemeten of er een tekort is aan vitamines of mineralen en of er wellicht sprake is van een intolerantie (soms ook allergie) voor bepaalde voeding, stoffen of middelen. U houdt een elektrode vast waardoor een zeer lage stroom wordt aangevoerd. Op een acupunctuur meetpunt op de hand of de voet worden vervolgens afwijkingen van de standaardwaarden opgespoord.

De klachten zijn vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. Ook schadelijk stoffen zoals insecticiden, kleur- en verfstoffen, medicijnresten, antibiotica, vaccinaties en amalgaam (gebitsvullingen) kunnen klachten tot gevolg hebben. Andere veroorzakers van klachten zijn o.a. hevige emoties, spanning/stress en straling van elektrische apparaten. Vaak ligt de oorzaak in het verre verleden en zijn patiënten afhankelijk van medicijnen die vaak slechts de symptomen bestrijden.

Bioresonantie kan het evenwicht herstellen zodat de klachten verdwijnen of verminderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van homeopathie, vitamines, mineralen, kruiden, voedingsadvies en massagetherapie. Voor de behandeling maken we gebruik van de 5 elementen en hun onderlinge relaties om de oorzakelijke organen en systemen als eerste weer in balans brengen.

Stacks Image 70

Mocht er een vraagstuk zijn dat buiten mijn expertise valt, zal ik u graag doorverwijzen naar een specialist op dat vlak.